my birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

22 November 2011

HARIMAU MUDA MEMBAHAM GARUDA... :)

assalamualaikum to all bloggers!!!
salam 1 Malaysia.
wahhh da lama tak update blog..
just sempat update b4 cuti semester ari tue je.
sekarang da start semester baru.
tapi yg tue nanti aku cerita.
sekarang aku semangat nk update sal bola sepak Sukan Sea.
semalam berlangsung perlawanan antara skuad Harimau Muda dengan Garuda Muda.
kiranya skuad Malaysia vs Indonesia.
mereka layak ke final untuk megutip pingat emas.
alamdulillah skuad Harimau Malaya berjaya menewaskan Garuda Muda dengan sepakan penalti 4-3 setelah seri 1-1 selama 120 minit perlawanan.
waaahhhh..
da macam pengulas sukan ak nie.
emm tak apa laa aku review skit tentang game semalam.
first2 game agak kurang di bahagian pertahanan.
Indonesia menjaringkan goal seawal minit ke 6..
dan Asraruddin menyamakan kedudukan.
banyak sepakan goal dilakukan oleh kedua2 pasukan tapi offside.
perlawanan yg agak lama sbb bermain sampai 120 minit sbb seri.
then sepakan penalti.
thumbs up to kapten pasukan Baddrol Bakhtiar yg menjaringkan sepakan penalti yg terakhir utk Malaysia mendapat kan pingat emas.
juga untuk Khairul Fahmi and semua pemain skuad bawah 23 tahun negara.
aku kalau2 bab2 bola nie memang semangat.
lagi2 kalau pemain Malaysia yg main.
tahniah kerana berjaya mempertahankan pingat emas yg sebelum nie dimenangi di Laos.
sangat2 berbangga menjadi rakyat Malaysia.
dan tahniah jugak tuk semua atlet di Sukan Sea.
kat cni nk review nma2 pemain skuad bawah 23 tahun yg ak ingat:

  1. izzaq faris
  2. syahrul azwari
  3. fakri sarani
  4. baddrol bakhtiar
  5. asraruddin putra
  6. nazmi faiz
  7. fandi othman
  8. k. gurusamy
  9. thamil arasu
  10. khairul fahmi
  11. zubir
  12. fadhli shas
  13. irfan fazail
  14. yong
  15. wan zack
  16. mahali
  17. muslim ahmad

nama yg nie saja yg aku ingat.seorang lagi penjaga gol simpanan aku tak ingat nma die. tapi aku still support HARIMAU MUDA dan HARIMAU MALAYA..

SYABAS AND THUMBS UP TO YOU GUYS..... :)



~Masa tidak pernah menunggu manusia~ so hargailah masa.... :)

3 comments:

Farhana Jafri said...

weee~~ malam ni ngn syria plak! can't wait for it!! :D

sMiLeY zAtiE said...

emm tue laa.
mlm nie da game agy.
tapi cian kat diorg xdpat rest lama.
hope mlm nie dapat menng.
insyaallah...
sma2 laa kte support... :)

zulhilmi tempoyak said...

mohon update...hihi